Flori in ghiveci de 8 martie

Flori in ghiveci de 8 martie – asa cum ti-am povestit si in articolul nostru anterior despre flori de 8 martie la ghiveci, cele mai cautate flori in ghiveci in perioada 1-8 martie sunt bulbii. Plantele cu bulbi cele mai cunoscute si cumparate in Romania de 8 martie sunt: narcisele, zambilele, ghioceii, muscari, amaryllis, crocus, lalele, allium. Aceste plante au bulbi, adica o radacina ca o ceapa, care ori este cu totul bagata in pamant, ori sta deasupra pamantului la jumatate.

In continuare ne-am gandit sa iti facem un ghid util de intretinere a plantelor cu bulbi, flori in ghiveci 8 martie, cadoul perfect! Speram sa gasesti util acest ghid in cativa pasi foarte simpli si sa il pui in aplicare in urmatorul sezon de primavara sau sa il recomanzi femeilor iubite din viata ta, carora le vei darui de 8 martie plante la ghiveci.

flori in ghiveci de 8 martie

Flori in ghiveci de 8 martie – cum ingrijim plantele cu bulbi

PASUL 1 – Uda bulbii. Ar trebui sa uzi bulbii dupa plantarea lor in pamant. Acest lucru va ajuta bulbii sa dezvolte radacini si sa se stabilizeze in solul din jurul bulbului, eliminand buzunarele de aer.

PASUL 2 – Rupe frunzele in exces. Frunzele care raman dupa ce se trece floarea nu au un aspect placut. Poate vei fi tentat sa le rup imediat ce floarea se ofileste, insa este important sa astepti sa rupi frunzele in exces doar dupa ce acestea se ofilesc, respectiv devin galbene si uscate.

PASUL 3 – Ofera suport florii. Majoritatea bulbilor fac flori frumoase, pline de petale, cu o cupa prea grea pentru tulpina, din pacate. Este important sa ii oferi supoertul necesar legand floarea de un arac infipt in pamant, cu grija sa nu strapungi bulbul.

PASUL 4 – Acopera pamantul cu un strat de muschi. Acest lucru ajuta planta sa ramana umezita, hidratata si racorita si in perioadele cand este prea cald afara.

PASUL 5 – Pastreaza bulbii pentru primavara urmatoare. Daca floarea se ofileste, asta nu inseamna ca bulbii nu sunt inca activi, vii! Pastreaza bulbii intr-un spatiu bine ventilat si intunecat pana la urmatorul sezon, pentru ca vor inflori!

cosulet-zambile

Add Comment